„Cselekedjen mesterien MOST!”
Kurt Tepperwein
Híreink

Júniustól 60%-os foglaltság, máris új hajóval bővülő flotta!

2010-06-15

BIG SALE

Habár közel kéttucatnyi „fekete” vállalkozás már korábban is működött, ezek adatai nem tekinthetők relevánsnak a balatoni charter piacon, így az EastCraft az első olyan cég a tavon, aki szolgáltatásainak és hajóinak színvonalával változást hozhat a balatoni nyaralási szokásokban.

Helmeczi Rozália, az EastCraft Kft. ügyvezetője elmondta, hogy míg az előszezonban átlagosan 25%-os volt a kihasználtság, június elejétől jelentősen megnövekedett az érdeklődés, foglaltságuk 60%-osra emelkedett.Az idei évben bővítés nem szerepelt a cég eredeti tervei között, ám mivel foglalásaik már május hónapban jelentősek voltak, ezért egy új hajó beszerzése mellett döntöttek.

Az ügyvezető kiemelte, hogy a balatoni szezon beindulása érezhetően a magányszemélyek arányába kezdte elbillenteni a korábbi céges bérlők túlsúlyát, a folyamatos érdeklődésből érzékelhető, hogy a tartalmas, aktív pihenést kedvelők felfedezik ennek a nyaralási formának a szépségeit és előnyeit. A bérlők összetételéről még elmondható, hogy az ügyfelek kb. 80%-a – zömében rendezvényszervező cégek - rendezvényekre vette igénybe a hajókat. Azon cégek aránya jóval kisebb, akik saját maguknak béreltek hajókat például belső tréningek megtartására vagy ügyfeleik vitorláztatására.

Helmeczi Rozália érdekességként említi, hogy a Balatonra visszatértek az adriai charterezők. Az adriai, ezen belül főként a horvát charter cégek magatartása visszariasztotta a magyar vendégeket, akik örömmel fogadják az amúgy is jóval olcsóbb hazai szolgáltatást.

Az eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik a magyar bérlők – a nemzetközi charter trendekkel ellentétben– 2-3 héttel a bérlés előtt jelentkeznek.

Egyelőre ugyanis még nem alakult ki a Balatonon az a szokás, hogy kihasználva az előfoglalási kedvezmények adta lehetőségeket, már a tavaszi idényben lefoglalják a hajókat, holott a bérlők jóval nagyobb kedvezményekhez juthatnának ez által.

A szezon alakulásának tekintetében árnyalja a képet az is, hogy a klasszikus szálláshely szolgáltatással ellentétben a vitorlázás esetén nem a meleg és a napsütés a fontos időjárási elemek, hanem a széladottságok, amelyek elő-, és utószezonban kedvezőbbek, mint nyáron, így ősszel magasabb kihasználtsággal kalkulálnak, mint a tavaszi szezonban

Amennyiben továbbra is a jelenlegi trend érvényesül úgy a cég vezetői szerint terveiket túlszárnyaló eredményekre számíthatnak az egész évet tekintve és jövő tavasszal még nagyobb flottával várhatják a szezont.

Az EastCraft Kft.

Az EastCraft Kft.-t 2009-ben magyar magánszemélyek alapították, azzal a céllal, hogy megreformálják a hazai vízi turizmust és a szélesebb közönség számára is elérhetővé tegyék a balatoni vitorlázást. Luxus minőségű tengeri túravitorlásaikat – melyek teljes kényelmet nyújtó szállásként is szolgálnak, akár 9 fő számára - elérhető áron kínálják a bérlőknek, kiegészítő szolgáltatásként pedig a Balaton gasztronómiai, történelmi, ökológiai értékeit bemutató túracsomagokat kínálnak.


Kapcsolat:

Kárpáti Judit

Mobil: 20 956 4742

info@mostkommunikacio.hu

MOST Kommunikáció


Sikeres az első profi balatoni vitorlás charter cégÁprilis elején szállt vízre az a hat luxus kategóriájú tengeri túravitorlás, melyet a Balaton első profi, vitorlások bérbeadásával foglalkozó cége, az EastCraft Kft. a hazai vízi turizmus megreformálásának céljából vásárolt meg.
 

Kollégáink kifogyhatatlan kreativitása hívta életre az Ötlet Bankot.
A bankban rendszerezve várnak az ötletek arra, hogy gazdára leljenek.

Betétek
Nemcsak a kollégáinknak, hanem Önnek is lehetősége van rá, hogy eredeti ötletét betegye az Ötlet Bankba.

Lehet, hogy a közös munka során támad egy jó ötlete, amit azonban éppen akkor nem használunk fel. Ekkor feljegyezzük a pontos dátumot, az Ön ötletét részletesen és azt is, hogy milyen lehetséges felhasználásai lehetnek.

Amennyiben valamelyik munkánk során felhasználjuk az Ön ötletét, úgy annak ára az Ön pénztárcáját gazdagítja.

Kivétek
Ha szűkében van az eredeti ötleteknek és ahhoz, hogy elinduljon, épp csak erre van szüksége, úgy keressen minket, és egy problémára mindjárt 5 ötlet javaslatot kínálunk Önnek, amiből választhat.

Számlavezetés
Ügyfeleink számára a számlavezetés ingyenes és a számla létrehozása automatikus. Negyedévente részletes kimutatást küldünk „számlaforgalmáról”.

Ajánlatot kérek!

"Egy egyszerű referencia filmet szerettem volna, amit levetíthetek a kiállításokon, amelyeken részt veszek. Elkészült a filmem és úgy éreztem, amikor megnéztem, hogy ha nem az enyém lenne ez a cég, akkor most azonnal szeretnék kapcsolatba kerülni azokkal, akik működtetik."

"A szóróanyagaink, a hírleveleink és a hirdetéseink szövegezését a kezdetektől az asszisztensem írta. Egészen addig, míg egy alkalommal megbetegedett. Kénytelen-kelletlen megbíztam egy profi szövegírót. Megjelent az általa írt hirdetés és egy hét múlva fel kellett vennem egy lányt, hogy fogadja a hívásokat. Azóta már nem az asszisztensem dolga a szövegírás."

"Már előre tartottunk a szokásos karácsonyi vacsorától; nem elég hogy nyakunkon az év végi hajrá, még azon is töprenghetünk, mivel szórakoztassuk az ügyfeleinket…"

"Már két éve, hogy megjelent egy interjú velem egy szakmai lapban. Hihetetlen, de a legújabb ügyfelem azt mondja, hogy emlékezett erre a cikkre és ennek alapján keresett meg minket…"